EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, wat in het Nederlands vertaald kan worden als “Oogbeweging Desensitisatie en Herprocessing.”

Het is een vorm van psychotherapie die oorspronkelijk is ontwikkeld om mensen te helpen bij het verwerken van traumatische herinneringen en de emotionele gevolgen daarvan. EMDR is met name effectief gebleken bij de behandeling van angst

mindthehealth

Wat is EMDR?

Het proces van EMDR bestaat uit verschillende fasen, waaronder het identificeren van traumatische herinneringen, het ontwikkelen van coping-strategieën, en het toepassen van de bilaterale stimulatie om de verwerking te vergemakkelijken.

EMDR heeft aangetoond effectief te zijn bij het verminderen van de symptomen van trauma en het bevorderen van psychisch welzijn. Het wordt niet alleen toegepast bij PTSS, maar ook bij andere psychische aandoeningen zoals angststoornissen, depressie en fobieën.

Mind The Health

“Ik ga samen met
jou aan de slag om
naar de specifieke
herinnering te gaan”

Wat is de basis van EMDR?

De basis van EMDR ligt in het stimuleren van de natuurlijke verwerkingsmechanismen van de hersenen.

Tijdens een EMDR-sessie wordt de cliënt gevraagd om zich te concentreren op een traumatische herinnering terwijl de therapeut bilaterale stimulatie aanbiedt, meestal in de vorm van oogbewegingen, tikken of geluiden.

Deze bilaterale stimulatie helpt bij het activeren van de informatie verwerkende mechanismen van de hersenen, waardoor de emotionele lading van de herinnering kan verminderen.

Wat kun je verwachten
bij mij?

Ik ga samen met jou aan de slag om naar de specifieke herinnering te gaan. Wanneer jij naar die specifieke herinnering gaat, activeer ik de informatie verwerkende mechanismen van de hersenen.

Dit doe ik door je oogbewegingen te laten doen of te laten luisteren naar ritmische geluiden of door je zachte ritmische tikjes of aanraking te geven.

Terwijl jij je richt op specifieke traumatische herinneringen, zal je opmerken dat de intensiteit van de emoties geleidelijk afneemt.

Mensen die EMDR ondergaan, kunnen een gevoel van opluchting en bevrijding ervaren naarmate de sessies vorderen.

Daarnaast kan EMDR helpen bij het herstellen van een gezond evenwicht in het denken over de traumatische gebeurtenis, waardoor de impact ervan op het dagelijks leven afneemt.

Mind The Health

Bij welke klachten kan EMDR worden ingezet?

EMDR is geschikt voor diverse klachten. Dit kunnen zijn:

N

Depressie

N

Angst- en paniekstoornissen

N

Posttraumatische Stressstoornis (PTSS)

N

Rouw en verlies

N

Negatief zelfbeeld en zelfkritiek

Waarom kiezen voor mijn ervaring & expertise?

  • Meer dan 20 jaar ervaring 
  • Geen wachtlijsten
  • Psycholoog NIP 
  • Specialist in high performing individuals / professionals
  • Geen klinische setting met tamme gesprekken & standaard vragen
  • Veel ervaring met mensen in leidinggevende posities met veel verantwoordelijkheid
Tessa mind the health

Berichten van tevreden clienten

"We gaan samen op zoek naar oorzaken"

Tessa heeft me enorm veel inzichten gegeven in de dingen die ik doe en denk. Ik was al eens eerder bij een psycholoog geweest maar die pakte niet echt door. Tessa doet dat zeker wel. Door de inzichten om te zetten in concrete handvatten heb ik weer rust en kan ik veel beter mijn grenzen bewaken. Ik heb zo verschrikkelijk veel geleerd! Mijn burn-out heeft me dus ook een hoop opgeleverd.

- Mirjam -

"We gingen ernstig twijfelen aan haar motivatie en vaardigheden"

Mijn dochter had een burn-out en wilde niet langer naar school. We gingen ernstig twijfelen aan haar motivatie en vaardigheden. Bij Tessa heeft ze een assessment gedaan en heeft daarnaast burn-out therapie gekregen. Ze kan nu goed aangeven wat ze zelf wil en heeft weer richting in haar leven. We zijn er heel blij mee.

- Anneke -

"In mijn transformatief traject hebben we gekeken naar wat ik zou willen"

Ik heb een veeleisende baan. Door de continue stress dronk ik teveel alcohol. Niet volgens de sociale norm maar wel zodanig dat ik niet lekker meer functioneerde. In mijn transformatief traject hebben we gekeken naar wat ik zou willen veranderen en wat er voor nodig is. Ik drink nu nog 1 x per twee weken een mooie wijn. Ik ben veel gaan sporten en mijn stressniveau is enorm gedaald. Ik kom nog regelmatig naar Tessa voor de nodige motivatie.

- Wim -

"Iedereen vertelde me dat het bij de overgang hoorde"

Ik werd 50 en was 10 kilo te zwaar. Iedereen vertelde me dat het bij de overgang hoorde. Samen met Tessa hebben we naar de hormonen gekeken en heb ik hormoontherapie bij een arts opgestart. Samen hebben we daarnaast een programma ontwikkeld om af te vallen en regelmatig te sporten. Ook hebben we belemmerende overtuigingen aangepakt. Ik had nooit gedacht dat ik het kon maar ik ben gewoon op gewicht!

- Lisa -